Hoog rendement bij lage temperatuur. Bespaar energie.

Vooral de laatste jaren is het toepassen van een warmtepomp voor verwarming en de productie van warm water flink in opmars. Het is eigenlijk vrij eenvoudig: de warmte van buiten zorgt ervoor dat je het binnen lekker warm hebt. Er zijn dan ook warmtepompen die gebruik maken van de aarde, grondwater, lucht en zelfs van ijs. Eigenlijk komt het op hetzelfde neer: de warmte wordt door middel van een pomp naar binnen gehaald en door een condensator weer afgegeven. Met weinig stroom krijg je veel warmte.

Voordelen van warmtepompen

Dankzij de voordelen is de interesse voor een warmtepomp als hoofdverwarming flink gegroeid. Zo kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening. Het is milieuvriendelijk en er is ook nog eens sprake van een snel en comfortabel verwarmingsresultaat.

Subsidie op warmtepompen

Bovendien kan NoCo2 u helpen met de subsidie die de overheid beschikbaar stelt bij aankoop van een warmtepomp. Daarnaast is de belasting op elektriciteit lager.

Wat is een warmtepomp?

Verschillende warmtepompen

NoCo2 levert thermodynamische, aardwarmte en luchtwater warmtepompen. Ieder geschikt voor een eigen methode en zowel leverbaar in een elektrische als hybride uitvoering. Alle soorten warmtepompen nemen bij lage temperatuur warmte op die bij hoge temperatuur weer wordt afgegeven. De meest voorkomende soorten warmtepompen werken door een vloeistof bij lage temperatuur te laten verdampen en de damp bij hoge temperatuur te laten condenseren.

Werking van een warmtepomp
De werking is gebaseerd op die van een koelkast. In plaats van een koudemiddel, die de warmte van een koelkast onttrekt, wordt nu warmte onttrokken aan de aardbodem, oppervlakte water, lucht of afvalwarmte met behulp van een mengsel van water en milieuvriendelijke antivriesmiddel.

Wat kost een warmtepomp?

Dit is geheel afhankelijk van het type en model.

 

Warmtepompen voor woningen maar ook bedrijfspanden

NoCo2 heeft zowel voor de zakelijke als particuliere klant een scala aan modellen. Daarbij kijken wij ook naar de langere termijn. Indien u volledig CO2 neutraal wilt zijn, bieden wij ook oplossingen in combinatie met duurzaam opgewekte elektrische energie. Hiermee creëert u een volledig neutrale woning of bedrijfspand.

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Door het ontwerp van de warmtepomp kan deze een maximale warmte leveren met een minimale opname van energie uit fossiele brandstof. Het rendement kan onder de juiste condities en met een goede installatie wel oplopen tot 60%.

Wij willen u graag verblijvend informeren

Stuur een bericht en wij nemen contact met u op.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Op zoek naar duurzame oplossingen of energie besparing?

Neem contact op met NoCo2 voor meer informatie, een advies van één van onze adviseurs of een offerte.

Zo werkt NoCo2

NoCo2 geeft u graag advies door middel van een informatiepakket, offerte of een afspraak met één van onze adviseurs. Samen met u bepalen wij uw wensen en u krijgt een vrijblijvend advies en een messcherp voorstel. Kiest u voor NoCo2 dan kiest u voor onze specialistische monteurs. Bovendien informeren wij u graag over meer energiebesparende mogelijkheden door middel van ons NoCo2 Concept.