Emmen heeft grootste vermogen aan zonnepanelen in Drenthe

Alle zonnepanelen in Drenthe zijn bij elkaar opgeteld goed voor een vermogen van bijna 240.000 kilowatt. Net iets meer dan de helft komt daarvan van zonnepanelen die op de daken van woningen liggen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
Van het totale vermogen is 46.2 procent afkomstig van het Drentse bedrijfsleven.

In totaal liggen er 41.282 installaties in de provincie. Verreweg de meerderheid, 37.869, ligt daarvan op woningen. Het bedrijfsleven heeft 3.413 installaties liggen.

De gemeente Emmen heeft verreweg het grootste vermogen aan zonnepanelen liggen. Daar ligt voor 77.856 kilowatt aan vermogen op de daken. De gemeente is ook de enige gemeente waar het bedrijfsleven meer kilowatt levert dan particulieren. Bijna 71 procent (55.254 kilowatt) van het volledige vermogen komt van het bedrijfsleven. In de gemeente Emmen zijn in totaal 6.845 aan installaties van zonnepanelen geregistreerd.

Het aantal installaties zegt echter niets over het aantal zonnepanelen.

Andere gemeenten
De andere gemeenten blijven ver achter bij de gemeente Emmen. De gemeente Assen heeft na de gemeente Emmen het grootste vermogen aan zonnepanelen: 21.408 kilowatt. De gemeente Meppel heeft het kleinste vermogen aan zonnepanelen liggen. Daar ligt voor 9.205 kilowatt op de daken. De gemeente Meppel is de enige gemeente die onder de 10.000 kilowatt zit.

Bedrijven in de gemeente Noordenveld leveren het minste vermogen aan kilowatt. Nog geen 20 procent van het totale vermogen in de gemeente is afkomstig van het lokale bedrijfsleven.

In de gemeente Hoogeveen liggen, na de gemeente Emmen, het hoogste aantal aan installaties. In die gemeente zijn 4.992 installaties geregistreerd, waarvan 4.713 op woningen liggen. In de gemeente Meppel zijn de minste installaties: 1.912.

De belangrijkste voordelen van financiering
  • Direct 50% of meer besparen op uw energieverbruik
  • Geen hoge investering in een keer
  • Maandelijks een vast en laag bedrag
  • De investering/financiering wordt betaald door uw energiebesparing
De financieringsvormen op een rij
  • Betalen in termijnen (24 tot 60 maanden)
  • Huren (voor korte en lange termijn)
  • Betalen over 1 jaar, rente vrij! (Bij investeringen boven de €10.000 excl. BTW)

Heeft u ook interesse wat NoCo2 voor u kan betekenen?

Stuur een bericht en wij nemen contact met u op.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Kies ook voor NoCo2

Neem contact op met NoCo2 voor meer informatie, een advies van één van onze adviseurs of een offerte.