Energie-investeringsaftrek (EIA)

eia-05NoCo2 kan u behulpzaam zijn om nog meer voordeel te behalen op uw investering in duurzame energie. Wij hanteren als scherpe prijzen voor onze producten en door onze creatieve oplossingen kunnen wij voor uw budget een prima oplossing bieden. Echter kunt u ook profiteren van de huidige Energie-Investeringsafrek (EIA) die de overheid ter beschikking stelt.

Zo heeft u naast een veel lagere energierekening straks een fiscale aftrek die gemiddeld tot 14% van de investering kan oplopen. Voor 2016 is er € 161 miljoen beschikbaar gesteld en hierbij geldt op is op. Naast de afschrijving mag u van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Voor de winst over 2014 en 2015 is dit bedrag 41,5% van de investering (aanschaf- en voortbrengingskosten) en voor de winst over 2016 is dit bedrag 58% van de investering (aanschaf- en voortbrengingskosten).

U komt in aanmerking voor de EIA als uw investering in een bedrijfsmiddel voldoet aan de volgende 4 voorwaarden:

  • Het bedrag aan energie-investeringen is minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel.
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
  • Het bedrijfsmiddel staat op de zogenoemde energielijst. U kunt de energielijst downloaden van de internetsite van RVO.nl.
  • U kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen.

In de Energielijst staat welke bedrijfsmiddelen in ieder geval in aanmerking komen voor de EIA. Daarnaast komen in aanmerking voor de EIA:

  • bedrijfsmiddelen die niet op de Energielijst staan, maar wel energie of fossiele brandstoffen besparen en een algemene besparingsnorm halen
  • de kosten van een energieadvies, onder bepaalde voorwaarden

Indien u interesse heeft in de Energie-investeringsaftrek en wilt weten hoe het precies werkt, kunt u contact met ons opnemen. NoCo2 zorgt er voor dat u maximaal gaat profiteren.

Op zoek naar duurzame oplossingen of energie besparing?

Neem contact op met NoCo2 voor meer informatie, een advies van één van onze adviseurs of een offerte.