Zuiderkerk in Emmen

all electric kerk emmen

De Zuiderkerk aan de Wilhelminastraat 13 in Emmen is een in 1923 gebouwde voormalige gereformeerde kerk. Sinds maart 2015 is het gebouw echter niet meer als kerk in gebruik. In juni 2015 slaagde de Protestantse Gemeente Emmen erin de Zuiderkerk te verkopen onder voorwaarde dat de gemeentelijke autoriteiten akkoord gaan met een woonbestemming voor de kerk en de pastorie.

De nieuwe eigenaar, een vastgoedonderneming, wou er een appartementencomplex van maken en in afwachting daarvan werd de kerk gebruikt als galerie en concertzaal. De pastorie stond al enkele jaren leeg.

De verbouwing van de markante, monumentale Zuiderkerk en de bijbehorende Pastorie naar een appartementencomplex loopt langzamerhand op het einde en de opleveringsdatum nadert. Aan de buitenzijde van de twee monumenten zijn er geen of nagenoeg geen verandering zichtbaar en de twee panden blijven de karakteristieke uitstraling behouden. In deze twee monumentale gebouwen zijn in totaal 17 appartementen helemaal volgens het All-Electric concept gerealiseerd; er is dus geen gasaansluiting meer nodig.

Heeft u ook interesse wat NoCo2 voor u kan betekenen?

Stuur een bericht en wij nemen contact met u op.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Op zoek naar duurzame oplossingen of energie besparing?

Neem contact op met NoCo2 voor meer informatie, een advies van één van onze adviseurs of een offerte.