Teruggave BTW

Heeft u na 20 juni 2013 zonnepanelen aangeschaft of gaat u deze aanschaffen? Dan kunt u wellicht een groot deel van de BTW op de aanschaf en installatie terugvragen bij de belastingdienst. Dat kan oplopen tot wel 21%.
Deze teruggave is mogelijk vanwege een uitspraak van de rechtbank omdat u met zonnepanelen energie opwekt en levert aan uw energieleverancier en dus in dit geval als BTW ondernemer wordt aangemerkt. Door deze regel kunt u in het jaar van aanschaf BTW aftrekken. Er is nog wel sprake van een correctie indien u de energie ook prive gebruikt.

Het BTW-ondernemerschap brengt wel administratieve verplichtingen met zich mee, zoals het uitreiken van facturen met btw, het doen van een periodieke btw-aangifte en het voeren van een orderlijke administratie. Om deze administratieve verplichtingen zo klein mogelijk te houden, kunt u wellicht een beroep doen op de kleine ondernemersregeling en zo in aanmerking komen voor de ontheffing van deze administratieve verplichtingen in navolgende jaren.

Voor informatie hoe dit werkt en hulp met deze regeling kunt u contact opnemen met NoCo2

Op zoek naar duurzame oplossingen of energie besparing?

Neem contact op met NoCo2 voor meer informatie, een advies van één van onze adviseurs of een offerte.