• Nijbracht 148
  • 7821 CE Emmen
  • 0591 - 820252
  • info@noco2.nl

Warmtepomp

Hoog rendement bij lage temperatuur. Bespaar energie.

Vooral de laatste jaren is het toepassen van een warmtepomp voor verwarming en de productie van warm water flink in opmars. Het is eigenlijk vrij eenvoudig: de warmte van buiten zorgt ervoor dat je het binnen warm hebt. Er zijn dan ook warmtepompen die gebruik maken van de aarde, grondwater, lucht en zelfs van ijs. Eigenlijk komt het op hetzelfde neer: de warmte wordt door middel van een pomp naar binnen gehaald en door een condensator weer afgegeven. Met weinig stroom krijg je dus veel warmte.

Voordelen van warmtepompen

Dankzij de voordelen is de interesse voor een warmtepomp als hoofdverwarming flink gegroeid. Zo kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening. Het is milieuvriendelijk en er is ook nog eens sprake van een snel en comfortabel verwarmingsresultaat. Een warmtepomp stoot gemiddeld 50% minder CO2 uit. Bij aanschaf van een warmtepomp neemt u met uw bedrijf deel aan duurzaam ondernemen.

Hoeveel wordt er bespaard met een warmtepomp?

Door het ontwerp van de warmtepomp kan deze een maximale warmte leveren met een minimale opname van energie uit fossiele brandstof. Het rendement kan onder de juiste condities en met een goede installatie oplopen tot 60%.

Verschillende warmtepompen

NoCo2 levert thermodynamische, aardwarmte en luchtwater warmtepompen. Ieder geschikt voor een eigen methode en zowel leverbaar in een elektrische als hybride uitvoering. Alle soorten warmtepompen nemen bij lage temperatuur warmte op die bij hoge temperatuur weer wordt afgegeven. De meest voorkomende soorten warmtepompen werken door een vloeistof bij lage temperatuur te laten verdampen en de damp bij hoge temperatuur te laten condenseren.

Werking van een warmtepomp

De werking is gebaseerd op die van een koelkast. In plaats van een koudemiddel, die de warmte van een koelkast onttrekt, wordt de warmte nu onttrokken van de:

  • Aardbodem
  • Oppervlakte water
  • Lucht
  • Afvalwarmte

Dit gaat met behulp van een mengsel van water en een milieuvriendelijk antivriesmiddel.

Heeft u ook interesse wat NoCo2 voor u kan betekenen?

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Op zoek naar duurzame oplossingen of energie besparing?