Zonnepanelen trackingsystemen en zonnevolgsystemen

Wat is een zonnestroom Trackingsysteem of Zonnevolgsysteem
Deze systemen zijn een zeer geavanceerd dat zowel Bi- als Axiaal geheel automatisch meedraait met de zon.

Doordat het systeem meedraait met de zon zullen de panelen 35% tot 45% meer energie opwekken.

Hoe werkt het precies?
Het meedraaien met de zon wordt via onze computer op de astronomische coördinaten van de positie van een Trackingsysteem of Zonnevolgsysteem  ingevoerd,vervolgens zal het systeem telkens in de meest optimale stand de zon volgen. Dit zeer specifieke en uitgebalanceerde stuk techniek maakt het mogelijk het optimale rendement uit de panelen te halen.Plaatsing van een Trackingsysteem of Zonnevolgsysteem

Ook is het systeem voorzien van een intelligent zekerheids-systeem waardoor het bij een te groot wordende windsnelheid automatisch in de veilige stand gemanoeuvreerd wordt, zodat de kans op schade door te sterke wind uitgesloten is. Het spreekt voor zich dat het systeem op afstand gemonitord en gecontroleerd kan worden middels een internetverbinding.

Technische informatie over levering en installatie
De Trackingsysteem of Zonnevolgsystemen kunnen worden geleverd in verschillende afmetingen en hoogtes.

Op de Trackingsysteem of Zonnevolgsysteem te plaatsen zonnepanelen zijn alle panelen mogelijk. In principe kunnen alle soorten PV panelen op de Trackingsysteem of Zonnevolgsystemen geplaatst worden. Dit geschiedt uiteraard in goed overleg met de klant.

Wilt u meer informatie? Neem gerust eens contact op met de adviseurs van NoCo2 B.V.